Sushirestaurangen Sasabune ligger lite avsides i Honolulus centrala delar, det är möjligt att gå fran stranden Waikiki (där det är mest kommers) men det lär ta minst 30 minuter, så smidigast är bil eller buss. Väl där, på en mörk gata utan mycket annat än lokala restauranger, kliver man in i en Japansk pärla med servering till bords eller invid baren för omakase (kockens val). Kocken beskriver vad varje bit sushi är, varifrån köttet kommer liksom vilken krydd- och såsblandning man använt sig av.
I och med att många sushibitar smaksätts med sås så är detta ställe ypperligt för även nybörjarätaren av sushi, dessutom är alla råvaror av högsta kvalitet så inget är segt utan perfekt skuret och tillagad.
Avsmakningen på Sasabune i Honolulu
Under mitt besök i februari 2018 bestod menyn av:
Smakretare
- Rå Mussla med lagom tuggmotstånd
Sushi
- Tonfisk med soja och wasabisås
- Southern Carolina Helleflundra med plommonsås
- Red snapper local med söt lök och kryddblad ovanpå ris
- Lokalfångad Hamachi med jalapenoskräm
- Akahi tonfisktyp rökt med vitlöks och gurkröra
- Lax från Skottland med pepparsås
- Pilgrimsmussla från Japan med stark ozo sås
- Ostron från Seattle med ostronsås
- Lokalfångad räka toppad med räksås
- Stor Mussla från Seattle med härligt tuggmotstånd, med kryddblad
- Norsk makrill
- Hawaiiansk makrill
- Krabbröra av krabbor från Alaska, frisk och fräsch
- Topp av krabba med spiskumminsmak
- Hawaiiansk mör bläckfisk
- Vancuverfisk
- Laxrom från Alaska
- Hummersvans från Sydafrika, nästinrill rå
- Eggplant och tofu cheese
- Ål från Japan
Adress: 1417 S King St, Honolulu
Boka bord på Open Table eller liknande tjänst.
Läs också: Waikkiki Beach i Honolulu – där palmerna vajar
KARTA
Sushifreak? Läs TravelGrips andra inlägg om Sushi-ställen