Den klassiska franska rätten Steak Tartare har blivit lika populär i Sverige som i Frankrike men här har många kockar inspirerats att servera Steak Tartare lite olika. Rätten finns sedan flera år tillbaka i en klassisk svensk tappning som går under namnet Råbiff och den ska som svensk rätt serveras med kapris och senap på sidan om, samt med en rå äggula ovanpå själva biffen. I min jakt på den bästa råbiffen i Stockholm har jag provat många olika varianter och typer på ett flertal restauranger och jag gillar den franska, svenska och koreanska varianten.
Nedan följer en lista över restauranger i Stockholm som serverar råbiff / Steak Tartare och mitt omdöme om kvaliteten på rätten. Listan uppdateras årligen, ställen stänger och öppnar och jakten tar därmed aldrig slut.
Bästa råbiffen i Stockholm
Hur man föredrar att en råbiff serveras är såklart individuellt, jag gillar både en köttbit med tillbehör på sidan om men också tillbehören blandade i köttet. Ibland kan man också få köttet lätt halstrat. Allt vanligare blir den asiatiska varianten som kan ha lite sting.
Klicka på restaurangnamnen nedan för att läsa mer om råbiffen som serverades.
SVENSK RÅBIFF I STOCKHOLM
- AG, Kungsholmen.
- Tennstopet, Vasastan.
- Grodan, Östermalm.
- Portal (Bar), Vasastan.
- Daphne’s, Östermalm.
- Vassa Eggen, Vasastan.
FRANSK/ASIATISK FUSHION RÅBIFF I STOCKHOLM
- Glashuset, Östermalm.
- Brasserie Balzac, Vasastan.
- Bistro Rigoletto, Norrmalm.
- Urban Deli, Norrmalm.
- Paul, Norrmalm.
Läs också: Restaurangtips i Stockholm